Известие

Collapse
No announcement yet.

Ролки, ангренажен ремък и проблем със лампата на ABS-а

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ролки, ангренажен ремък и проблем със лампата на ABS-а

Здравейте!

Взех си алфа 145 1.9 JTD и са и сменени ролки и ангренажен ремък преди 5000 км! Въпросът ми е на какъв период от време се сменяват тези консумативи! (и дали аз да ги сменявам)
    Въпрос номер 2: на колата и свети лампата за ABS-а. Човека от който я взех тази алфа ми каза че кабела на датчика е прикъснат след като е пропаднал в някой софийски кратер , но човека ми каза че ABS-а си работи безупречно. Въпросчето ми е да ми кажете къде в София ще мога да сменя този датчик и какви парички върви той!
    И един 3-ти въпрос с какво масло се движи тази кола колко литра и от къде ще мога да го закупя от София съм!
    Благодаря предварително за съдействието!
    Last edited by sharky1; d.m.y г., 17:07.

Колега, попрочети из форума, има доста темички, специално за масла. Ако не се ориентираш все още, ето ти една примерна, че даже и важна:
    http://alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=37884

За ремъка:
    Ти имаш ли доверие на човека, от който купи колата? Ако не, моят съвет е да си ги смениш. Сменят се на 50-60К км.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Мерси колега за помоща, а относно лампата на АБС-а какво да правя да го сменявам ли или не и дали абс-а работи?

Comment

Първоначално публикувано от sharky1 Покажи съобщение
        Мерси колега за помоща, а относно лампата на АБС-а какво да правя да го сменявам ли или не и дали абс-а работи?
        Смени си го. 20-30 лв е датчика втора ръка. А не може ли просто да се възстанови кабела? Иначе ако е само датчика проблемен, след като го смениш, би трябвало само да си изгасне след като покараш няколко метра.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

здр и честито ако колата е поддържана ще се отвозиш! Мойта е 1.9 tdi и досега 2 години я карах с tutela 10w40 и съм доволна но мисля следващия път да пробвам със селения. Незнам при теб как ще е но моята е малко капризна по едно време пробвах с тотал, но не го понесе и направо го изхвърли през въздушния филтър. Успех и безаварийно занапред

Comment

Working...
          X